fredag 2 april 2010

Månadens preventivmedel april: pessar


(Bild härifrån)

Pessar används med spermiedödande medel och förs upp i slidan innan samlag som skydd mot oönskad graviditet. Pessaren, som är som en liten silikonbehållare, kan användas flera gånger om och finns att få tag i t.ex. genom sin barnmorska eller läkare (det finns ej receptfritt). Det spermiedödande medlet håller i en timme, så sedan måste man ta ut pessaren och ta på nytt medel.

Har du någon erfarenhet av pessar? Hör gärna av dig till oss på: sfss@akademihalsan.se eller skriv i kommentarsfältet här på bloggen!


Källa

4 kommentarer:

 1. Det finns två olika sorters pessar. Milex- ett slidpessar som används ett dygn i taget. Samt FemCap ett cervixpessar, som kan sitta inne två dyn i taget. Istället för den irriterande spermiedödande krämen som ökar risken för infektioner, så kan man använda Contragel grön. En pessargel baserad på mjölksyra. FemCap finns i tre olika storlekar och behövs inte provas ut. Allt fler använder pessar, men informationen är fortfarande dålig.

  SvaraRadera
 2. Aldrig provat pessar men nyfiken. Hur säkert är det? Smidigt - krångligt?

  SvaraRadera
 3. seriös blogg!
  tack för en synnerligen informativ sida. Keep it up and real!

  SvaraRadera
 4. Det är lite knepigt att få tag på, för även om man får det på recept så vet inte Apoteket var de ska få tag på det. Och då bor jag ändå i Stockholm! Men misströsta inte, det går att få tag på dem på internet. Och då kan man beställa dem själv. Så prova ut storlek hos gyn om du vill ha Milex, sen går du in på miracon.se och beställer där. Med FemCap can man beställa utan att prova först. FemCap har dessutom en mycket bra instruktionsvideo på sin hemsida. femcap.se

  SvaraRadera